"Maisa" Abrandos Utolerhetetlen Szarvasgomba

s. 17.11.2018, bluemerle narttu, n. 45cm/14kg

Maisa on hyvin persoonallinen mudiyksilö. Hyvin erilainen kuin aikaisemmat mudini. Äärimmäisen utelias, fyysísesti vahva ja taistelutahtoinen turrikka joka on valmis lelun eteen tekemään melkein mitä vaan, toisaalta epäluuloinen ja herkästi keskittymiskykynsä menettävä. Jos Maisa saisi valita, niin maailmassa olisi enemmän eläimiä ja lapsia, ei niinkään aikuisia ihmisiä.

Maisa nauttii laatuaikansa leikkien, metsässä täysiä juosten ja selällään sohvalla köllötellen.

Maisa on harrastellut tottista, rallya, aksaa, vähän metsäjälkihommia ja noseworkkia, joista aksa ja nose lemppareina. Näyttelyitä käyty kahden junnu- ja muotovaliotittelin verran ja ollaan sovittu että se piisaa sitä lajia :)

Maisa JalostusNetissä

"Ryyni" Sentähden Pajunkissa

s. 24.3.2022, tuhkanharmaa narttu n. 44cm/11kg

Ryyni on pieni sporttimallin kultaluikero. Hän on hyvin matalatemperamenttinen ja melko avoin.

Ryynin mielestä parasta on painia parhaiden kavereiden kanssa ja toisaalta haistella luonnon ihmeellisyyksiä kaaaaaikessa rauhassa. Ryyni on pohdiskeleva luonne ja esim. pelästyessään reaktio on yleensä sellainen muutaman askeleen väistäminen ja toteaminen että "jaa tollanen tippui". Joskus hän joutuu myös vähän pohdiskelemaan ehtisikö tulla pyynnöstä ulkoota sisälle tai herkullisen peurankakkakasan luota pois :D

Hän on harjoitellut alkeita tottiksessa, nosessa ja jäljellä ja tällä hetkellä hänen mielestä kaikki on ollut ihan mukavaa, ohjaajallahan on paljon opettelemista tämän rauhallisen nameilla palkkaantuvan pikku ahmatin kanssa :)

Ryyni JalostusNetissä

"Muusa" Nyirsegfia Csillag

s. 21.8.2012, musta töpöhäntäinen narttu, n. 42cm/12kg

Muusa on Katjan ja Ilsun oma koira. Olen hakenut Muusan Unkarista pentuna kennel Abrandoksen Helin ja Katjan yhteiseksi koiraksi. Se on saanut yhdet pennut aiemmin. 

Olen ollut Muusan kanssa nuorempana paljon tekemisissä mm. suurimman osan käymistään näyttelyistä ollaan oltu kahdestaan reissussa.  Silloin jo ihastuin maalaiselämää elävän koiran reippauteen ja avoimuuteen. Muusa on edelleen ihana yhdistelmä helppoutta ja tasaisuutta sekä pallon nähdessään räjähtävää intoa!

Katja itse kuvailee koiraa näin: "Muusa tuli Suomeen Unkarista, sijoituskoiraksi ihmiselle joka ei ollut suunnitellut ottavansa koiraa tai ainakaan paimenkoiraa (saati mudia). Muusa löysi nopeasti paikkansa niin ihmisten sydämissä kuin kasvavassa perheessäkin. Muusan kanssa oli tarkoitus niin harrastaa "jotain oikeaa" kuin käydä näyttelyissäkin, mutta lopulta se päätyi osaksi laumaa, perheenjäseneksi ilman sen kummempia harrastuksia. Muusa on kotikoira, perhekoira ja perskärpänen. Siinä olisi epäilemättä riittänyt potentiaalia niin missin uralle kuin kilpakentillekin. Muusassa viehättää loppumaton ilo ja innostus, rakkaus ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan on ylitsevuotavaa. Se ei ole lainkaan varautunut vaan luottaa siihen että kaikki rakastavat sitä niinkuin se muita. Muusa elää lapsiperheessä kissakavereiden kanssa, rakastaa palloja ja osallistuu kaikkeen aktiviteettiin niin sisällä kuin ulkona."


Muusa JalostusNetissä


"Ronda" Abrandos Ádáz

14.12.2008-12.12.2019 (n.43cm/13kg)

Ensimmäinen mudini Ronda oli aivan muuta kun mihin minut oli monelta taholta valmisteltu; kiltti, hiljainen ja hyväntuulinen.

Vuosi vuodelta hänen kuningattaren elkeensä tuli selkeämmiksi, äitinsä tapaan. Ronda tuli kaikkien kanssa toimeen, vaikka hyviä ystäviä lauman ulkopuolella ei ollutkaan montaa. Parhaat ystävänsä olivat oman lauman koirien lisäksi pääasiassa komeita nuorempia uroksia. Rondan vahtivuorolla kukaan ei riehunut ilman hänen lupaansa. Hänen mittarillaan huonostikäyttäytyvien koirien toiminta lopetettiin hyvin pienieleisesti jäykistymällä ja nostamalla huulta kulmahampaan päältä ja pääasiassa se riitti.

Ronda oli hyvin ohjaajapehmeä ja sen kanssa opin todella, todella paljon itseni hillitsemisestä ja onnistumisten tärkeydestä! Kun ohjaaja oppi antamaan periksi pahimmista perfektionismeistään, Ronda oli mitä kivoin harrastuskaveri! Sen kanssa harrastettiin Tokoa TK2, rallya RTK2 ja näyttelyitä 20 tittelin verran. Hän oli kutakuinkin kisavalmis myös agilityyn, mutta ura jäi möllikisa-tasolle ohjaajan kehveliyden tähden. Myös paimennukseen, hakuun ja jälkihommiin ehdimme tutustua.

Ronda sai yhden pentueen, kennel Abrandoksen I-pentueen. Pentue on luonteiden puolesta kultaa ja timanttia, mutta terveyspuolen takia jäi valitettavasti jalostuksen jatkokäytöstä. 

Ronda jouduttiin lopettamaan 11-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä nopeasti edenneen luusyövän takia.

Ronda JalostusNetissä


"Prima" Abrandos Idegenvezetö

s. 6.7.2012 -11.11.2021 (n. 42cm/11kg)

Prima on ensimmäisen mudini Rondan pentu. Ronda sai sijoituspentueensa meidän kotonamme ja jo muutaman viikon iässä Prima valikoitui jäämään kotiin kiipeillessään aitojen yli ja olemalla superrehvakas.

Tällä koiralla on työmotivaatio ja tehokkuus 6/5 ja sen kanssa on ollut huikeaa harrastaa ihan mitä tahansa kun kaikki tapahtuu täysillä! Täysillä tekemisen vastapainona toki nuorena muutamasta jutusta, mm. jänisten jahtaamisesta, jouduttiin keskustelmaan hieman pidemmän kaavan mukaan. Myös omatoimisuus ihmisten ja eläinten pysäyttämisessä näpsimällä on vahvasti läsnä hänen ajatusmaailmassaan.
Priman polven nivelsiteet repesivät tapaturmassa reilu vuotiaana ja leikkauksen, sekä korjausleikkauksen seurauksena elämä meni vähän eri tavalla mitä minulla oli alunperin toiveissa. Polvesta löytyi avatessa myös luustollista epäsopivuutta, vaikka polvet oli tutkittu juuri ennen tätä terveiksi.

Agility vaihtui tokoon ja lajivalikoimaan tuli jälki. Tokossa ehdittiin kisata TK1 ja rallyssa RTK2 verran, valioitua kahdessa maassa ja käydä luonnetestissä 125 pisteellä. Toko, nosework ja fh-jälki ovat olleet Priman ykkösjuttuja, näyttelyt hänen mielestään vain pakollinen paha. Näyttelyinnostus ei siis periytynyt äidiltään.

Myöhemmin Prima erikoistui olemaan ihmisiskän seuraneiti ja päikkärikaveri ♥️

Primalla murtui lapaluusta pala ja koska leikatun polven takia kunnon ylläpito oli muutenkin työlästä, niin vilkkaan koiran pitkän etupään kuntoutusyritysprojektin sijaan päädyimme haikein mielin eutanasiaan.

Prima Koiranetissä: Prima JalostusNetissä

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita